Bedrijfspand Van de Kolk

‘Een pand waarin alles klopt.’ Zo omschrijft Henk Roordink het nieuwe onderkomen van Van de Kolk Bouwgroep in Garderen. In opdracht van eigenaren Henk en Peter van de Kolk ontwierpen we een modern, transparant en duurzaam bedrijfspand, met veel natuurlijke materialen.

opdracht

Bedrijfspand, architectonisch ontwerp, technische uitwerking en interieurontwerp

opdrachtgever

Van de Kolk Vastgoed B.V.

plaats

Garderen

aannemer

Van de Kolk Bouw B.V.

adviseurs

Kooij & Dekker ingenieursbureau (constructie)

fotografie

Luuk Roordink en Robert Koelewijn

bronvermelding tekst

Kolk Report
This is some text inside of a div block.

‘Het is een transparant en helder bedrijfsgebouw dat past in de landelijke omgeving van Garderen’

Architect Henk Roordink in Kolk Report

Het gebouw heeft de vorm van een werkschuur, met een voorhuis en achterhuis. In het voorhuis worden klanten ontvangen en bouwplannen uitgedacht en voorbereid. In het achterhuis draait alles om het ambacht. Dankzij de brug zijn beiden delen van het pand verbonden en kunnen klanten het werk in de werkplaats bewonderen. In het hele gebouw is veel gewerkt met hout, beton, staal en glas: een mooie knipoog naar de bouwwereld.

Van de Kolk had al jaren de wens om een pand met uitstraling te bouwen, passend bij de projecten die ze zelf al jarenlang realiseren. We verrasten met een modern en transparant ontwerp. Hierdoor kregen we het vertrouwen en mandaat om de opdracht tot in detail uit te voeren. Het resultaat is geweldig. Er staat een pand dat precies vertelt waar Van de Kolk voor staat.

‘Dit pand spreekt duidelijke taal’

Architect Henk Roordink in Kolk Report