Wij zijn
Roordink Architecten.

Wij zijn een ambitieus architectenbureau dat in elk ontwerp álle vragen van onze opdrachtgever wil beantwoorden, met een inspirerende leefomgeving als resultaat.

Wij zijn

Bevlogen

We willen het beste antwoord geven op de vraag die ons gesteld wordt. We luisteren naar alle wensen. En luisteren tussen de regels door. We denken mee én verder. Zodat we zelfs onderliggende wensen weten te vervullen.

Vindingrijk

We zien potentie in een gebouw of plek. En dat houden we niet voor ons. We beginnen vol overgave aan een project en willen er alles uithalen. We creëren mogelijkheden, tonen lef. En gaan slim om met de regelgeving. Zo blijven we verrassen, ontwerp na ontwerp.

Dienstbaar

Naar onze opdrachtgever, naar de gebruikers, naar de plek. Een ontwerp ligt ons na aan het hart, maar onze wil is zeker geen wet. Samen komen we tot een uniek plan. Wij leveren maatwerk. Dat blijkt wel uit de veelzijdigheid in ons werk.

Zorgvuldig

We zijn trots op onze verbeeldingskracht. Op elk schaalniveau, tot in detail.
We zoeken naar balans. Tussen het interieur, exterieur, de plek. We ontwerpen door totdat alles bij elkaar komt, totdat er een ontwerp ligt met de gewenste functionaliteit en schoonheid. Een ontwerp dat goed voelt.

Het is onze ambitie die architecten te zijn waarover Alain de Botton schrijft in zijn boek ‘De architectuur van het geluk’:

‘De plekken die we mooi noemen zijn het werk van die zeldzame architecten die nederig genoeg zijn om zich naar behoren in hun verlangens te verdiepen en vasthoudend genoeg om hun vluchtige inzicht in vreugde om te zetten in een logisch ontwerp – een combinatie die hen in staat stelt omgevingen te scheppen waardoor behoeften bevredigd worden waar we ons niet van bewust waren.’