In acht stappen naar een mooi, verrassend en functioneel ontwerp.

Roordink Architecten kan het hele bouwproces begeleiden, van kennismaking tot oplevering. Dankzij ons duidelijke stappenplan weet u precies wat u te wachten staat.

stap
1

De kennismaking

Wij werken op gevoel. De klik moet er zijn, uiteraard van twee kanten. We streven naar wederzijds vertrouwen. Dat is immers cruciaal voor een goede samenwerking.

stap
2

Het programma van eisen & schetsontwerp

Alle eisen en wensen mogen op tafel komen. Niets is ons te gek. We luisteren en vragen door, totdat de ontwerp-opdracht helder is. Is het lastig om het in woorden te vangen? Dan doet onze intuïtie de rest. Met de eisen, wensen, regelgeving én het budget in ons achterhoofd beginnen we aan het schetsontwerp.

stap
3

Het voorontwerp

Het schetsontwerp is goed ontvangen. De feedback nemen we uiteraard mee bij het maken en presenteren van de concretere tekeningen. De eerste materialen en kleuren worden bepaald. Iedereen tevreden? Dan leggen we het voorontwerp voor aan de welstandscommissie.

stap
4

Het definitief ontwerp & de vergunningaanvraag

We ontwerpen, we overleggen, we ontwerpen verder. Alles valt op zijn plek in het definitief ontwerp. Er ligt een plan waarin alle mogelijkheden zorgvuldig zijn afgewogen; technische tekeningen waar we trots op zijn en die we met vertrouwen bij de gemeente neerleggen. Door onze jarenlange ervaring kennen we de weg bij gemeenten en weten we precies welke stukken we moeten aanleveren. Dat houdt de vaart erin.

stap
5

De bouwvoorbereiding & prijsvorming

De bouw komt steeds dichterbij. We zorgen ervoor dat de contractstukken - het technische ontwerp en de benodigde omschrijvingen - helder zijn. Dat is van groot belang bij de prijsvorming. We vragen prijzen op bij meerdere aannemers. Zodat we appels met appels vergelijken. En samen de meest geschikte aannemer voor het project vinden én contracteren.

stap
6

Het uitvoeringsgereed ontwerp

Oftewel: de basis voor een goede uitvoering op de bouw. Onze gedegen werktekeningen zorgen ervoor dat de vakmensen op de bouwplaats het voorbereide werk nauwkeurig kunnen uitvoeren.

stap
7

De bouwbegeleiding

Een mooi moment: de aannemer gaat aan de slag. Maar ook spannend: wordt het gezamenlijke plan naar wens uitgevoerd? Geen zorgen. Wij kijken continu mee, controleren de tekeningen van externe leveranciers en sturen bij als het nodig is.

stap
8

De oplevering & nazorg

Naar deze dag hebben we allemaal uitgekeken. Uiteraard zijn we ook bij de oplevering. We waarborgen dat zelfs aan de kleinste details is gedacht, dat het plan goed wordt afgerond. Zodat het gebouw naar ieders tevredenheid in gebruik kan worden genomen.