Landhuis met binnenplaats

Ze wilden graag groter wonen en meer ruimte om het huis. Dus kocht een echtpaar uit Kootwijkerbroek een perceel van maar liefst vierenhalf hectare aan de rand van het dorp. Het stel zocht vervolgens contact met de enige man die ze het ontwerp van hun nieuwe huis toevertrouwden: Henk Roordink.

opdracht

Architectonisch ontwerp, technische uitwerking en bouwbegeleiding

opdrachtgever

Particulier

plaats

Kootwijkerbroek

aannemer

adviseurs

fotografie

Roordink Architecten

bronvermelding tekst

Eigen Huis en Interieur
This is some text inside of a div block.

'De aanbouw aan de voorkant is natuurlijk tegelijkertijd met de rest van het huis gebouwd, maar door de muren ervan grijs te schilderen, lijkt het een latere toevoeging'

Architect Henk Roordink in Eigen Huis en Interieur

“Door verschillende steensoorten en finishes te hanteren, hebben alle gebouwdelen een eigen gezicht gekregen en lijkt het alsof het complex door de jaren heen organisch is gegroeid", vertelt Henk Roordink in Eigen Huis en Interieur over het landhuis. Dat is toch wel de charme van dit project: het lijkt alsof er een gigantische renovatie heeft plaatsgevonden, maar alles is gloednieuw. Nog een paar mooie details: er is veel plaatselijk materiaal gebruikt voor de bouw en bijna alles is handwerk.

Het echtpaar heeft twee jaar lang elke vrije avond besteed aan de voorbereidingen van hun droomhuis. Daardoor wisten de twee Henk Roordink duidelijk uit te leggen wat ze wilden en wist hij precies wat hij moest tekenen. De eerste schets was meteen een schot in de roos!

'Precies wat we wilden, vol authentieke details, een gemoedelijke sfeer én modern comfort'

Opdrachtgever in Eigen Huis en Interieur