Stadswoningen in historische binnenstad

In de historische binnenstad van Harderwijk zijn, op de locatie van een voormalig chinees restaurant, 6 luxe stadswoningen ontwikkeld. Veel van de authentieke details en gevelopeningen zijn teruggebracht, waardoor het Kerkplein weer de historische allure krijgt die het verdient.

opdracht

Architectonisch ontwerp en technische uitwerking

opdrachtgever

Vandenbrink Onroerend Goed

plaats

Harderwijk

aannemer

Van de Kolk Bouw B.V.

adviseurs

fotografie

Robert Koelewijn

bronvermelding tekst

This is some text inside of a div block.

‘Deze geslaagde stedelijke inpassing is het resultaat van een fijne samenwerking met de gemeente Harderwijk en de monumentendienst.’

Henk Roordink, architect

Hoewel het voormalige restaurant is gesloopt is het bestaande historische gevelbeeld richting het Kerkplein behouden. De bestaande kozijnen van het restaurant zijn ‘geoogst’ en de profilering is één-op-één overgenomen in de timmerwerkplaats. Ook het gootprofiel en de profilering van de overige gevelelementen zijn met historisch respect gehandhaafd. De wens vanuit de gemeente was om meer kwaliteit en levendigheid toe te voegen aan beide zijstraten richting de stadsmuur. Door het toevoegen van kleinschalige voorgevels, welke passen binnen de vormentaal van de binnenstad van Harderwijk, zijn deze zijaders weer een evenwichtig geheel met de buurt.