Verrassende villa aan het Sprielderbos

Aan de rand van het Sprielderbos in Putten kwam na het opheffen van een agrarisch bedrijf ruimte voor de bouw van drie villa’s. Een van die drie mochten wij als bureau ontwerpen. Het resultaat is een - voor het oog -bescheiden villa, met een uitbundige achterzijde.

opdracht

Architectonisch ontwerp, technische uitwerking en bouwbegeleiding

opdrachtgever

Particulier

plaats

Putten

aannemer

Bouwbedrijf J. Timmer B.V.

adviseurs

Adviesburo FTV B.V. (constructies) Timax bouwplantoetsing B.V. (bouwbesluit) PTAT B.V. (W-installatie)

fotografie

Robert Koelewijn

bronvermelding tekst

This is some text inside of a div block.

‘De wit gestucte gevels en de rieten daken op de samengestelde volumes geven de villa een passende allure en rust op deze bijzondere plek’

Henk Roordink, architect

Het bouwperceel ligt op de rand van het omliggende maaiveld naar een vijf meter dieper gelegen gedeelte dat lang geleden vanwege zandafgraving is ontstaan. Dat bracht architect Henk Roordink op het idee van een soort dijkwoning: aan de voorzijde een bescheiden massa-opbouw, aan de achterzijde een uitbundige opbouw in hoogte en uitstraling. “Het woongedeelte is voornamelijk op de achterzijde van het perceel gericht”, legt Henk uit. “Het uitzicht is immers fenomenaal. De royale glaspartijen geven een mooi uitzicht op het achtergelegen bos. Het overdekte terras, dat grenst aan de eetkamer, is een prachtige plek waar de familie van de avondzon kan genieten.”

Naast een fijne plek om te wonen, is de villa ook een mooie locatie om te werken. In het souterrain is een prachtige werkruimte ondergebracht. Het kantoor met ontvangst- en presentatieruimte heeft een eigen entree. Ook is er een gastenverblijf voor zakelijke gasten uit het buitenland. Henk: “Alle woon-en werkfuncties zijn op een praktische en harmonieuze wijze met elkaar verbonden. Daarbij zijn de vertrekken in hun schaal en maat zo ontworpen dat ieder vertrek een knusse sfeer ademt.” De sterke relatie tussen binnen en buiten draagt optimaal bij aan het woongenot in deze charmante villa. “De nieuwbouw van deze villa was een enorm uitdagend en complex project waarbij veel partijen betrokken zijn geweest”, vult projectleider Thijn de Lange aan. “Door de mooie synergie tussen alle partijen is de bouw van deze fraaie villa een succes geworden.”

‘Het eindresultaat is geweldig: alles is op elkaar afgestemd, tot in detail. Henk heeft goed en creatief met ons meegedacht. Het is een sfeervol huis, het straalt rust uit. We voelden ons er direct thuis’

Opdrachtgever