Villa Nuwenstaete

De locatie van deze ontwikkeling in Nunspeet kent duidelijk twee gezichten. Aan de ene kant de Bergakkerweg met haar historische karakter en een variatie aan bouwmassa’s waarbij veel authentieke details in de architectuur zichtbaar zijn. En aan de andere kant de bebouwing aan de Kerkendriest die meer te duiden is als een ingetogen en zakelijke architectuur. Deze uiteenlopende sferen zijn de inspiratiebron geweest voor de stedenbouwkundige opzet en architectonische uitwerking van de gebouwen (appartementen en seniorenwoningen).

opdracht

Stedenbouwkundige massastudie, architectonisch ontwerp en technische uitwerking 16 appartementen en 2 seniorenwoningen

opdrachtgever

De Bunte Vastgoed Oost B.V.

plaats

Nunspeet

aannemer

Bouwbedrijf Van Grootheest B.V.

adviseurs

Adviesbureau de Lange B.V. (constructies) Duinwijck B.V. (bouwbesluit)

fotografie

bronvermelding tekst

This is some text inside of a div block.

'In de uitwerking zijn de verschillen in context expliciet uitgewerkt in de architectuur.'

Gerald Mulder, Architect | directeur-eigenaar

Qua stedenbouwkundige opzet is er aan de Bergakkerweg gekozen om het appartementencomplex op te knippen in een aantal volumes en deze onderling van richting te doen veranderen om de kleinschaligheid te versterken. Aan de Kerkendriest is gekozen voor eenzelfde opzet met twee topgevels en een tussenlid. Om aansluiting te vinden bij de sfeer van de Kerkendriest is de opdeling in het gebouw aan deze zijde wel formeler opgezet. In de architectonische uitwerking zijn de verschillen nog explicieter uitgewerkt.

"De samenwerking met Roordink Architecten hebben we ervaren als een prettige samenwerking." vertelt Derek Joosten, ontwikkelaar bij De Bunte Vastgoed Oost B.V. "Alle partijen hebben invloed op het proces en met het gezamenlijk einddoel, namelijk een prachtige project realiseren op een ontwerptechnisch uitdagende locatie."

'Roordink Architecten heeft het ontwerptechnisch vraagstuk kunnen vertalen in een appartementengebouw welke alzijdig herkenbaar is als één gebouw, maar twee duidelijke gezichten heeft passend op de locatie.'

Derek Joosten, ontwikkelaar bij De Bunte Vastgoed Oost B.V.