Villa Nautena: 3 luxe appartementen

Op een voormalig scoutingterrein in Nijkerk start dit najaar de bouw van Villa Nautena, een ontwerp van onze architect Gerald Mulder. Het is een verzameling van drie luxe appartementen op een groen kavel van bijna 1.150 vierkante meter. Samen met nieuw te bouwen villa’s wordt dit een buurt met een dorpse en luxe uitstraling.

opdracht

Architectonisch ontwerp en technische uitwerking

opdrachtgever

NCB Projectrealisatie B.V.

plaats

Nijkerk

aannemer

Bouwbedrijf Nap B.V.

adviseurs

Adviesbureau De Lange B.V. (constructies) Duinwijck B.V. (bouwbesluit)

fotografie

bronvermelding tekst

This is some text inside of a div block.

‘Villa Nautena is ontworpen met de allure van een ruim landhuis. Passend binnen de setting van het aansluitende hofje waaraan in de toekomst meerdere villa’s gerealiseerd worden.’

Gerald Mulder, architect | directeur-eigenaar

Villa Nautena oogt als een groot landhuis, maar herbergt drie royale appartementen. De hoofdvertrekken van de appartementen zijn georiënteerd op de tuin en de groenstrook aan de zuidwestzijde. Hier is ook de verbinding gemaakt met de grote buitenruimten waar de toekomstige bewoners volop kunnen genieten van de middag- en avondzon. “De appartementen zijn ontworpen binnen een gebouwmassa die op de architectonische schaalniveaus volgens een aantal ontwerpprincipes is uitgewerkt”, vertelt architect Gerald Mulder. “Namelijk: maat en schaal, textuur en schaduwwerking en materiaal en kleur. Zo krijgt het gebouw de volle aandacht, van de stedenbouwkundige schaal tot het kleinste detail. De eerste twee bouwlagen zijn bijvoorbeeld opgedeeld in metselwerk en houten gevelbekleding. De gevelopbouw krijgt zo een prettige schaal en maat, passend binnen de context. Kenmerkend aan de villa zijn de rijke en ambachtelijke detaillering en tegelijk het ingetogen materiaal- en kleurenpalet.”

NCB Projectrealisatie B.V. vroeg ons een ontwerp te maken dat niet direct oogt als een appartementengebouw. Ontwikkelaar Rogier van Sprengen: “Roordink Architecten is erin geslaagd om onze uitvraag te vertalen in een schitterend ontwerp. Villa Nautena lijkt op het eerste gezicht een groot, vrijstaand landhuis. Dit maakt het plan uniek. Daarnaast past het kleur- en materiaalgebruik zeer goed bij het ontwerp en de uitstraling van de groene en landelijke omgeving.” Het contact is professioneel en aangenaam, ervaart Rogier van Sprengen. “NCB kiest in haar plannen voor kwaliteit. Roordink Architecten deelt deze visie, waardoor een samenwerking vanzelfsprekend is.”

‘Wij waarderen dat Roordink Architecten er alles aan doet om samen tot het best mogelijke resultaat te komen, zonder de haalbaarheid uit het oog te verliezen.’

Rogier van Sprengen, ontwikkelaar bij NCB Projectrealicatie B.V.