De Loohof

In het buitengebied van de gemeente Ermelo, vlak bij de grens met Harderwijk, vindt u recreatiepark De Loohof. Voor deze bosrijke locatie ontwierpen wij een uniek woonhof met een bijzondere architectonische uitstraling.

opdracht

Aanscherpen van de stedenbouwkundige verkaveling. Architectonisch ontwerp en technische uitwerking 18 woningen

opdrachtgever

De Bunte Vastgoed Oost B.V.

plaats

Ermelo

aannemer

Bouwbedrijf Bettink B.V.

adviseurs

Gravitas B.V. (constructies) Duinwijk (bouwbesluit) Buro Son (landschapsontwerp)

fotografie

Robert Koelewijn

bronvermelding tekst

This is some text inside of a div block.

'De archetype bouwvormen die we terugvinden op de Veluwse boerenerven, hebben we vertaald naar een hedendaagse architectonische uitstraling'

Gerald Mulder, architect | directeur-eigenaar

Deze kleinschalige woonbuurt aan de rand van Ermelo is georganiseerd in de vorm van een erfstructuur, rondom een centraal groene middengebied. Het wordt omsloten door een groene singel. Binnen deze groenstructuren is gezocht naar een ruime verkavelingsopzet, waarbij de bouwvolumes divers zijn en elk volume herkenbaar is als heldere basisvorm. Door de bouwvolumes zorgvuldig te rangschikken en te variëren in goothoogten en nokrichtingen, is een kleinschalig en landelijk woonlandschap ontstaan.

"Roordink Architecten heeft ons niet alleen geholpen met de fraaie architectuur van de woningen, maar was ook betrokken bij het bedenken van de juiste woningtypes", legt Rik Keizer, ontwikkelaar bij De Bunte Vastgoed Oost B.V., uit. "Hierdoor is het plangebied optimaal ingericht met een diversiteit aan woningtypes voor jong en oud."

'Roordink Architecten verraste ons door een creatieve, eigentijdse twist te geven aan bestaande architectuurstijlen'

Rik Keizer, ontwikkelaar De Bunte Vastgoed Oost B.V.